ARC AUTOMOTIVE

Ndërmarrja amerikane ARC Automotive është një prodhues në të gjithë botën që prodhon një program të plotë të inflatorëve automobilistik  të airbagëve të makinës (shofer, pasagjer, perde anësore). Kompania ka një histori 60-vjeçare.

Më pak se një vit pas marrjes së vendimit për investime, më saktë në dhjetor  të 2015, ARC Automotive hapi një fabrikë të inflatorëve për jastukët me ajër në Maqedoni, e vendosur në ZLE Shkupi 1, me vlerë 15 milion €.

Në fillim të 2018 numri i të punësuarve është 194, dhe ky numër është planifikuar të arrijë në 400 punësime të reja.

Kompania është e orientuar drejt eksportit, me produkte kryesisht për tregun evropian. Fabrika posedon pajisje më moderne dhe linja prodhimi shumë të sofistikuara, që është një sfidë për të gjithë profesionistët në Maqedoni që do të gjejnë veten në punën e sajë.