Archives

Пурпласт

Турската компанија Пурпласт, која има 40 годишно искуство во автомобилската индустрија и своите производи ги извезува во 36 земји во…

Гересхајмер

На почетокот на 2019 година реномираната германска компанија од фамацевската индустрија „Гересхајмер“ донесе одлука да  реализира инвестиција во нова фабрика,…

Ипротекс е германска компанија од автомобилската индустрија која донесе одлука да инвестира во ТИРЗ Скопје 1, Република Северна Македонија. Компанија Ипротекс…

Баумер

Реномираната швајцарска компанија ,,БАУМЕР” во 2018 година  донесе одлука да инвестира во Македонија, поточно во ТИРЗ Скопје 1 и  започна…

Мурат Тиџарет

Во јули, 2018 година,  турската компанија „Мурат Тиџарет“  започна да гради фабрика во ТИРЗ Скопје 2 и најави инвестиција од…

ДУРА

Американската компанија  “DURA Automotive Systems” е глобален снабдувач на оригинални компоненти за најреномираните производители на автомобили ширум светот. Оваа компанија…

Хај- Тек

,,Хај –тек Асембли Центар’’ е првата домашна  компанија која донесе одлука за инвестирање во Македонија, чиј основач и сопственик  е…

ВИК

Групацијата „ВИК“ е семејна германска компанија за производство на електрични апарати со седиште во Есен и во Хонг Конг, каде…

Чагатај Кабло

Турската компанија „Чагатај Кабло “ е основана во 1998 година за производство на жици и кабли претежно за потребите на автомобилската…

Aдиент

Американската компанија „Џонсон Контролс“ e глобален лидер во производство на автомобилски седишта, инструмент табли, и внатрешни ентериери. На преку 240...