ACCOMPLAST

Kompania gjermane Accomplast është e specializuar në modelimin  plastik të pjesëve të makinave  dhe përdor teknologji të përparuar. Përveç në Gjermani, kompania ka fabrika në Angli dhe Republikën Çeke.

Në Janar 2016, “Accomplast” vendosi një gur themel për prodhimin e pjesëve të automobilave në Maqedoni, i vendosur në Zonën Industriale Teknologjike të Zhvillimit Alinci, afër Prilepit.

Në Shtator 2017 filloi zyrtarisht investimin e saj në Zonën e Zhvillimit Teknologjik Alinci, afër Prilepit, në vlerë prej 3 milion €. Nëpërmjet kompanisë bijë ,,Injeection Moulding,, filloi prodhimin e pjesëve plastike  për kompani të njohura automobilistike si Daimler, BMW, Audi, Bentley dhe Jaguar.

Në fillim të 2018 numri i të punësuarve është 21 persona. Investimi është planifikuar të zgjerohet me një fabrikë të re me gjithsej 250 vende të reja pune të planifikuara.