DIATEC

Kompania italiane Diatec është një lider botëror në industrinë e makinerive për shtyp. Përveç kapaciteteve të prodhimit në Itali, kompania ka edhe impiante në Gjermani, Zvicër, Francë dhe Shtetet e Bashkuara. Përmes gjashtë strukturave të saj të prodhimit Diatec ka një qarkullim vjetor prej 200 milion € dhe punëson gjithsej 800 njerëz.

Në Shtator 2015, Diatek ndërtoi një fabrikë në Maqedoni në një sipërfaqe prej 2.500 metra katrorë e vendosur në Zonën Teknologjike të Zhvillimit Industriale Shkupi 1.

Madhësia e këtij investimi është 10 milion € dhe numri I të punësuarve  të planifikuar duhet të arrijë në 200 njerëz. Në fillim të vitit  2018 numri i të punësuarve është 25 persona.

Prodhimi është i destinuar për tregjet e Evropës Juglindore, Mesdheut, Lindjes së Mesme dhe Afrikës Veriore.