GENTHERM

Korporata amerikane Gentherm njihet  si një nga prodhuesit më të mëdhenj në industrinë e automobilave si furnizuesi më i lartë i sistemeve të kondicionimit të  ngrohjes dhe ftohjes së ulëseve dhe timonëve, elektronikës dhe kabllove. Prodhimi i Gentherm është instaluar nga një numër I madh  i brendeve të makinave si Ford, General Motors, Toyota, Lexus dhe Kia. Kompania ka prodhim në 11 vende dhe më shumë se 5000 punonjës në të gjithë botën.

Meqenëse gurthemeli i ZLE  Prilep ishte hedhur në dhjetor 2012, tashmë në dhjetor 2014, “ Gentherm” njoftoi vendimin e saj për të investuar në këtë fushë, dhe në korrik 2016 kompania filloi zyrtarisht funksionimin.

Në fazën e parë, me një investim prej 20 milion €, u ndërtua një strukturë prodhimi prej 9.500 metrash katrorë në një sipërfaqe  prej 38,000 metrash katrorë. Sipas parashikimeve të kompanisë, është planifikuar të rritet sipërfaqja e fabrikës së prodhimit në 22 000 metra katror, ​​e cila do të realizohet në fazat e mëtejshme të projektit të investimit.

Fabrika prodhon pjesë për të gjithë prodhuesit me reputacion të makinave për tregun evropian. Numri i të punësuarve në fillim të 2018 është 1.500 persona, dhe planifikohet të arrijë në 2,000 njerëz.