GES

Kompania gjermane GES GmbH është një prodhues i LED-diodave  me cilësi të lartë dhe me efikasitet energjetik . GES GmbH ka qenë aktiv në këtë fushë që në ditët e para të zhvillimit të LED-diodave, duke investuar në patenta, çertifikata dhe kapacitetet  e veta të prodhimit për  ndriçimin LED.

Në Janar 2016, GES GmbH vendosi të zgjerojë prodhimin e saj në Ballkan, duke hapur një strukturë prodhimi dhe ndërtesë administrative në një sipërfaqe prej 15,000 metrash katrorë në Maqedoni, e vendosur në Zonën Teknologjike të Zhvillimit Industrial Shkup 1.

Madhësia e investimit është 15 milion €, me 200 vende të reja të planifikuara. Në fillim të 2018 numri i të punësuarve në Maqedoni është 12 persona. Panelet diellore dhe llambat LED prodhohen duke përdorur teknologjinë më të lartë gjermane. Tregu kryesor për kompaninë është Lindja e Mesme, Evropa në shumë industri që mund të përfitojnë nga ndriçimi ekonomik dhe mjedisor.

Me një ekip të fortë për hulumtim dhe zhvillim, kontroll të shkëlqyeshëm të cilësisë dhe pajisje të përparuara të prodhimit, GES GmbH u siguron klientëve tanë produkte  me cilësi të lartë dhe me kualitet botërisht të pranuar gjerman