TECHNICAL TEXTILES

Technical Textiles është një prodhues gjerman i tekstilit me fiberglas  i përdorur në industrinë e automobilave dhe avionëve, në prodhimin e mullinjve të erës dhe anijeve, si dhe materiale izoluese për ndërtim. Kompania ka katër kapacitete  prodhuese në Gjermani, Sllovaki dhe Kinë, dhe fabrika në Zonën e Zhvillimit Industrial teknologjik të Shtipit është fabrika e pestë e „Technical Textiles“ me një sipërfaqe prej 13,000 metrash katrorë.

Fabrika në Maqedoni filloi prodhimin në gusht të vitit 2015, duke prodhuar tekstil me fiberglas e cila përdoret gjerësisht në industrinë e ndërtimit, automobilave dhe transportit.

Kompania gjermane zgjodhi Maqedoninë si një destinacion investimi në konkurrencë me Abu Dhabin.

Në fillim të vitit 2018 numri i të punësuarve është 142. Madhësia e investimit është 12 milion € me një shifër të planifikuar prej 500  vende të reja  pune