MURAT TICARET

Në korrik 2018, kompania turke Murat Ticaret filloi ndërtimin e një fabrike në ZLE Shkup 2 dhe njoftoi një investim prej 7 milion eurosh. Objekti do të ndërtohet në tre faza dhe është planifikuar të mbulojë një sipërfaqe prej 18,000 m2, me një fazë të parë të planifikuar prej 6.200 m2. Do të prodhojë kabllo dhe instalime elektrike për industrinë e automobilave. Produktet do të destinohen për tregjet evropiane dhe amerikane.

Kompania është themeluar në vitin 1969 dhe ka operacione në Evropë, Kinë, Amerikën e Veriut, disa fabrika në Turqi, Kinë, Meksikë me një staf të përgjithshëm prej 2000 personash. Fabrika e fundit në Maqedoni planifikon të hap 500 vende të reja pune.