WIK

WIK  Group është një kompani gjermane në pronësi  familjare për prodhimin e pajisjeve elektrike me qendër në Essen dhe Hong Kong, ku janë të stacionuara qendrat për inovacion, dizajn dhe zhvillim. Themeluar në vitet 1950, ajo tashmë ka lehtësi prodhimi në Kinë dhe Indonezi. Kompania ka 6,000 të punësuar me 350 inxhinierë.

Në Nëntor 2016, u mor një vendim për të investuar në Maqedoni, në konkurrencë me Rumaninë, Ukrainën dhe Serbinë.

Në korrik 2017, WIK filloi ndërtimin e objekteve të prodhimit në ZLE  Prilep me qëllim prodhimin e pajisjeve elektrike. I gjithë prodhimi është i destinuar për eksport në Evropë.

Kapaciteti është 10,000 metra katrorë. Investimi i fazës së parë është 12 milion € për ndërtimin e objektit, për pajisje dhe makineri me rreth 1.200 punëtorë . Fazat e dyta dhe të treta janë planifikuar.

Në fillim të vitit 2018 janë 11 të punësuar.