МАГНА ИНТЕРНАЦИОНАЛ НАЈАВУВА ПРВА ФАБРИКА ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Kанадската групација Магна Интернационал ја објави нивната прва планирана инвестиција во Северна Македонија и како се очекува да изгледа објектот.

Групацијата има фабрики во 28 држави во светот и вработува повеќе од 170.000 луѓе.

Фабриката на Магна во ТИРЗ Струга, подружницата за ретровизори (Magna Mirror Group), ќе биде со големина од околу 17.000 м2 и во неа ќе се произведуваат и склопуваат ретровизори и други компоненти за потребите на автомобилската индустрија.

@Magnainternational на Facebook:

Видео од очекуваната фабрика во Северна Македонија