Новости

Новости

Вицепремиерот Битиќи и директорот Деспотовски: 2021 година ја започнуваме со нова инвестиција во ТИРЗ – германската Ипротекс инвестира 5 милиони евра и отвора нови 30 работни места

  Компанија Ипротекс и Дирекцијата за технолошко индустриски зони, денес го потпишаа договорот за државна поддршка, со кој оваа германска…

Новости

ДТИРЗ: Одобрена предвремена исплата на обврските кон странски инвеститори – креирани над 1.000 работни места повеќе од предвиденото и во покус рок

Дирекцијата за технолошко развојни зони (ДТРИЗ) одобри предвремена исплата на обврските на државата кон две странски инвестиции Костал и Гентерм….

Новости

14 илјади граѓани работат во компаниите во ТИРЗ, Деспотовски најавува програми за зголемување на платите и привлекување на инвестиции со висок квалитет

  „Веќе имаме најаваза влез и на нови компании. Изминативе 10 дена контактирам со тројца потенцијални инвеститори од различни индустрии…

Новости

Вицепремиерот Битиќи и директорот на ДТИРЗ Деспотовски: Создаваме одлични услови за нови инвестиции во ТИР зоните, ќе работиме на привлекување на нови технолошки развиени компании

    Заменикот на претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и…