Лица – не бројки

Сара Анчевска – Кемет

Повторно во посета на фабриката Кемет која е водечка глобална компанија за електронски компоненти и ја запознаваме Сара Анчевска која подетално ни раскажува како еден млад човек успешно ги совладува предизвиците во индустријата за електроника.

Инвестициите во #ТИРЗ фабриките се од посебна важност во градењето одговорна иднина за младите, затоа што им овозможуваат да бидат дел од светски реномирани компании со одлични услови за работа.