REAGIMI NDAJ NJOFTIMIT TË PARTISË POLITIKE VMRO DPMNE – NUK ËSHTË PAGUAR ASNJË DENAR PARA PUBLIKE

Drejtoria për ZZHTI reagon ashpër ndaj akuzave për shpërdorim të fondeve publike për projektin e.Go. As 1 denar para publike nuk i është paguar kësaj kompanie. Ne kemi treguar se kemi procedura të qarta dhe kapacitet për të mbrojtur interesin  publike.

Partia VMRO DPMNE hodhi sot dyshime publike mbi procedurat dhe kapacitetet për realizimin e ndihmës shtetërore, të cilat prekin jo vetëm një por mbi 40 kontrata të realizuara nga Drejtoria për ZZHTI. Me këtë i bëhet një goditje e menjëhershme jo vetëm reputacionit të kompanive që përdorin ZZHTI, por edhe standardit të jetesës së afro 20 mijë bashkëqytetarëve tanë që janë të angazhuar drejtpërdrejt në këto kompani.

Në interes të zbardhjes së menjëhershme të këtyre dyshimeve dhe akuzave dhe zvogëlimit të dëmit ndaj njerëzve dhe këtyre kompanive, ftojmë publikisht partinë politike VMRO DPMNE menjëherë dhe pa vonesë që të vijë dhe të kontrollojë tërë dokumentacionin e projektit dhe të gjejë qoftë edhe 1 denar para publike. i paguar kompanisë.

Nëse konstatohet se mjete të tilla nuk janë paguar, presim që partia politike t’u kërkojë falje publike për reputacionin e dëmtuar të gjitha kompanive që përdorin mbështetjen e shtetit dhe punësojnë rreth 20 mijë bashkëqytetarë tanë dhe që vetëm në vitin 2023. , ka paguar të paktën 75 milionë euro detyrime ndaj buxhetit të shtetit.

Drejtoria për ZZHTI gjatë gjithë periudhës së kaluar, me kohë dhe transparente e informon opinionin për të gjitha çështjet që kanë të bëjnë me projektin e.Go për vetura elektrike në Tetovë.

Në mënyrë të veçantë gjatë nënshkrimit të kontratës u prezantuan të gjitha detajet e mbështetjes nga shteti, si dhe një pasqyrë e plotë e kontratës iu dha të gjitha mediave të interesuara që kontaktuan Drejtorinë. Përgjigja jonë për pyetjet në lidhje me projektin në asnjë moment nuk është refuzuar apo ridrejtuar në një institucion tjetër. Kjo, edhe pse Drejtoria për ZZHTI është pjesë e disa institucioneve të tjera, të cilat gjithashtu kanë vendin dhe rolin e tyre në zbatimin e projektit.

Duke marrë parasysh sa më sipër, qëndrimet e shprehura në njoftimin e partisë politike VMRO DPMNE për një lloj fshehjeje të marrëveshjes dhe jotransparencës i konsiderojmë si mbetje të matricës së sjelljes së institucioneve të një epoke të shkuar.