ZZHTI: KOMPANIA SHUMËKOMBËTARE EMAPTA ME INVESTIME TË RE 30 MILION EURO

Kompania udhëheqëse shumëkombëshe për shërbimet e jashtme EMAPTA do të hapë një hapësirë ​​biznesi prej 6,000 metrash katrorë në ZZHTI Shkup 1 dhe planifikon të punësojë 850 të rinj në pesë vitet e ardhshme ose mbi 2500 në një dekadë. Deri në fund të periudhës së investimit, kompania do të investojë mbi 15 milionë euro në vit vetëm për paga.

Siç theksuan kryeministri Dimitar Kovaçevski dhe drejtori i ZZHTI-së Jovan Despotovski, të cilët sot në një takim me gazetarë promovuan investimin, kjo hap një profil krejtësisht të ri të investitorëve dhe investimeve ku janë vende pune me pagesë të lartë dhe mundësi për të rinjtë. një element kyç i investimit.

Kryeministri Kovacevski theksoi se fakti që rrjeti i saj shtrihet në të gjithë Evropën, Amerikën e Jugut dhe me një prani të fortë globale në Australi, Singapor, Sri Lanka, Malajzi, Zelandën e Re e të tjera, me një portofol prej 730 kompanish, flet shumë për profilin e kjo kompani,klientë dhe 7600 punonjës në mbarë botën.

“Me zgjerimin e EMAPTA në vend dhe investimin e tyre në ZZHTI Shkup 1, ne po prezantojmë një qasje të re për diversifikimin e investimeve dhe zgjerimin e aktiviteteve shërbyese. Nëpërmjet EMAPTA, të rinjtë tanë do të punojnë për kompani të klasit botëror, do të bëhen pjesë e flukseve globale. Ata do të punojnë në nivel lokal, por do të veprojnë globalisht. Me këtë edhe Maqedonia e Veriut bëhet pjesë e trendeve botërore të globalizimit, thekson Kovaçevski. EMAPTA ofron fuqi punëtore cilësore për klientët e saj në nivel global”, tha kryeministri Kovacevski.

Kryeministri shtoi se është krenar për sukseset që kemi arritur vitin e kaluar dhe shpresoj se ato do të jenë një nxitje që këtë vit të jemi edhe më të mirë dhe më të suksesshëm dhe ta çojmë vendin sa më shpejt përpara drejt arritjes së qëllimit tonë. – hyrja në BE. Jemi këtu për të mbyllur një vit të frytshëm me rezultate rekord dhe për të shpallur një tjetër investim të parë në vitin e ri, i cili jo vetëm do të pasurojë mjedisin e biznesit, por do të forcojë edhe më shumë imazhin e vendit tonë si një vend me një biznes të favorshëm. Klima për investime”.

Drejtori i ZZHTI-it, Despotovski theksoi se me këtë investim tregojmë në praktikë se jemi të orientuar drejt investimeve që sjellin përfitime të drejtpërdrejta për qytetarët, veçanërisht për të rinjtë.

“Ne po e hapim vitin ashtu si vitin e kaluar, me paralajmërimin e një investimi të ri të huaj. Kompania Emapta hap mundësinë e punësimit për mbi 850 të rinj nga Maqedonia të cilët do të jenë këtu, do të fitojnë rroga të mira dhe do të planifikojnë familjen dhe të ardhmen e tyre këtu, duke punuar për kompanitë globale. Ky është modeli dhe koncepti me të cilin po fillojmë këtë vit.

Ne që në fillim të mandatit të kësaj Qeverie kemi paralajmëruar fokus në punë dhe fokus në paga dhe kjo është e rëndësishme për qytetarët. Numrat nuk janë të rëndësishëm, megjithëse këtu kemi shumë për të mburrur. Këta 30 të rinj që tashmë punojnë në Emapta janë pjesë e atyre 1600 që në 12 muajt e fundit patën mundësinë të realizojnë një nga të drejtat themelore të njeriut, të drejtën për të ardhura të mira për një jetë të mirë brenda Zonave.

Në 3 vitet e fundit ky numër është më shumë se 5000, në 7 vitet e fundit ai numër është më shumë se 12 mijë. Dhe nëse dikush ka dyshime për performancën e këtij grupi politik, në fushën e investimeve të huaja, nuk duhet të ketë, sepse në 6 vitet e fundit janë hapur 12 mijë vende të reja pune, 3 herë më shumë se sa kemi gjetur. Në vitin 2016. Gjithashtu, paga mesatare bruto në nëntor i ka kaluar 60.000 denarë”, tha Despotovski.

Ai shtoi gjithashtu se pikërisht me Emaptën është krijuar një nga masat për të nxitur rritjen e rritjes së pagave. “Kompania do të marrë mbështetje nga shteti përmes grantit për hapjen e vendeve të reja të punës, në vlerë prej 3250 euro për vend pune, me kusht që paga që do t’u paguhet këtyre të rinjve të jetë 50% mbi mesataren shtetërore. Kjo do të thotë se kompania do të marrë mjete nga shteti për çdo pagë neto që do të jetë më e lartë se 1000 euro në muaj. Kjo është një nga mënyrat se si inkurajojmë forcimin e rritjes së pagave”, sqaroi Despotovski.

“Vendndodhja gjeografike e Maqedonisë së Veriut brenda Ballkanit, së bashku me fuqinë e saj punëtore energjike anglishtfolëse, e pozicionon atë si një vend ideal për zgjerimin e Emapta-s. Në bashkëpunim me mbi 680 partnerët tanë të vlerësuar globalë, Emapta premton të krijojë mbi 2000 mundësi punësimi për qytetarët amerikanë. Maqedonia në dekadën e ardhshme. Këto vende pune do të ofrojnë paga konkurruese dhe shpërblime, duke inkurajuar individët të avancojnë brenda kufijve të vendit. Aktualisht, EMAPTA po punëson 19 kandidatë të rinj dhe iniciativat për rekrutim janë duke u zhvilluar”, tha Inge Zvick, drejtoreshë e EMAPTA Maqedoni.

Në promovim morën pjesë edhe disa nga të rinjtë që tashmë punojnë në EMAPTA, të cilët ndanë përvojat e tyre. 23-vjeçari Viktor Nankovski është specialist i IT-së i cili kohët e fundit punon në kompani:

“Kam studiuar informatikë në Slloveni, prej nga jam kthyer dhe kam kërkuar mundësi të punoj në një kompani të huaj, por këtu në shtëpi. Emapta ishte mundësia perfekte për këtë dhe jam shumë i lumtur për momentin, veçanërisht pasi shoh edhe mundësi për përparim”.

25-vjeçarja Sara Panova është me kompaninë që nga themelimi i saj në vend.

“Faleminderit për ftesën për të qenë sot këtu, për të prezantuar investimin e ri të huaj, i cili është një mundësi e shkëlqyer për të rinjtë, për njerëzit ambiciozë, për të gjithë ata që duan të punojnë në një mjedis pune si jashtë vendit, por gjithsesi nga shtëpia. në kushte të brendshme me paga të huaja. Shpresoj që të na bashkohen sa më shumë të rinj”, tha Sara.

Në vend, Emapta fokusohet në bashkëpunimin me talente në fusha të ndryshme, duke përfshirë shitjet, marketingun, pozicionet e IT-së, dhe gjithashtu ofron një program të specializuar trajnimi për inxhinierët e softuerit të IT-së, i përshtatur për të sapodiplomuarit, i prezantuar në vitin 2023.

E themeluar në vitin 2010 në Australi nga themeluesi Tim Vorbach, korporata operon sipas një koncepti me një ndalesë dhe ofron një gamë të gjerë profesionistësh dhe aktivitetesh për të përmbushur kërkesat dhe nevojat e ndryshme të kompanive kliente.

Gama e gjerë e shërbimeve profesionale dhe talenteve të EMAPTA synon tregjet kryesore vertikale, duke përfshirë IT dhe TIK, mjekësinë, teleoperatorët dhe telekomunikacionin, IoT (Interneti i Gjërave), inxhinieri softuerike, kërkimi dhe zhvillimi në teknologjitë kompjuterike, kontabiliteti, shitjet.

EMAPTA shërben një shumëllojshmëri të markave kryesore globale në 4 kontinente. Në vitin 2022, ajo arriti të ardhura prej 2.8 miliardë dollarësh, me një projeksion deri në tre miliardë dollarë për vitin e ardhshëm. Sipas projeksioneve financiare të EMAPTA Maqedoni, deri në vitin 2027, kompania parashikon të hyra prej 14 milionë euro, ndërsa në fund të projektit investues në vitin 2033 priten të hyra prej 66 milionë euro. Target grupi i kompanisë janë të rinjtë cilësorë, kryesisht. me arsim të lartë, i cili do të qëndrojë në vend dhe do të punojë për klientë të huaj. EMAPTA synon të zgjerohet në të gjithë kontinentin evropian përmes selisë kryesore këtu në Shkup.